Midomi

Midomi

Zoek muziek en zing je eigen cover in

Midomi (ookwel bekend als SoundHound) is een webapplicatie die muziek herkent. De dienst berust op 't zelfde principe als concurrent Shazam. Jij produceert een geluid (je zingt of neuriet), Midomi neemt 't op en kijkt of 't overeenkomt met muziek uit haar database. De applicatie gaat verder dan haar gedoodverfde concurrent en richt zich daarbij vooral op de community rond haar dienst. Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Goede herkenning
  • Zelf covers uploaden

TEGEN

  • Slechte afspeelkwaliteit

Goed
7

Midomi (ookwel bekend als SoundHound) is een webapplicatie die muziek herkent. De dienst berust op 't zelfde principe als concurrent Shazam. Jij produceert een geluid (je zingt of neuriet), Midomi neemt 't op en kijkt of 't overeenkomt met muziek uit haar database. De applicatie gaat verder dan haar gedoodverfde concurrent en richt zich daarbij vooral op de community rond haar dienst.

Midomi draait niet alleen om herkenning (van muziek), maar ook om érkenning. Je bent namelijk van harte uitgenodigd om jouw eigen versie van een bestaand nummer te maken en je cover op midomi.com te publiceren. Andere gebruikers beoordelen jouw gezang en de betere gebruikers kwalificeren zich zo als Topartiesten.

Natuurlijk werkt een dienst voor muziekherkenning het beste op een mobieltje, zodat je de muziek rechtstreeks opneemt in plaats van 't na te moeten zingen voor de microfoon van je computer. Midomi weet dit ook en biedt daarom net als Shazam een mobiele app aan, genaamd SoundHound.

Hoewel Muziek het middelpunt is van Midomi, raden we je aan een andere audio-applicaties in te zetten voor het afspelen van je favoriete tracks, want de afspeelkwaliteit is bar slecht en originele nummers zijn standaard ingekort.

Hoor je een lekker stukje muziek en is de naam/artiest je ontschoten of onbekend, dan biedt Midomi uitkomst. De herkenning van Midomi is namelijk vrij goed. Bovendien biedt Midomi een tweede thuis voor de filmpjes van zingende YouTube-amateurs.

Midomi

Naar de site

Midomi